Kako se boriti protiv „proljetnog umora“?

Pitate se tko li je smislio izraz „proljetni umor“ u kojemu su spojene dvije riječi koje imaju potpuno suprotno značenje? Prva koja označava radost i buđenje, a druga koja nas deprimira i zabrinjava.

Ne znamo tko je tvorac izraza, ali znamo da je naziv dobio ime zbog razdoblja u godini u kojem se javlja.

Proljetni umor zapravo je normalan proces koji se obično javlja u rano proljeće, tijekom mjeseca ožujka te muči većinu ljudi. Nestaje već početkom svibnja kako dani postaju sve topliji.

Riječ je o simptomima koji su fizički i psihički, ali ne predstavljaju bolest već manifestacije u našem organizmu koje sa sobom donosi promjena godišnjeg doba. Proljetni umor je svojevrstan fenomen koji slabi obrambeni sustav našeg organizma i smanjuje kvalitetu života.

Zanima li vas zašto i kako on nastaje, čitajte dalje!

Žena leži na krevetu

Koji su simptomi i uzroci proljetnog umora?

Žene u prirodi

Osjećate li se iscrpljeno i bezvoljno, razdražljivi ste, ne možete spavati, imate glavobolje i vrtoglavice, osjetljivi ste na vremenske promjene?

Sve to su simptomi proljetnog umora.

Hrana bogata šećerima, solima i mastima, koja je jednolična i kalorična, a „nutritivno“ siromašna, jedan je od osnovnih uzroka proljetnog umora. Uobičajena zimska prehrana koja nema dovoljno voća i povrća, pojačana s nedostatkom sunca i nedovoljnom fizičkom aktivnošću, učinit će vaš organizam osjetljivijim i smanjiti mu imunološku obranu.

Vi ćete se zbog toga osjećati umorno i tromo.

Nije čudno ako se ovo proljeće budete osjećali još umornijim nego inače. Naime, ovo je već druga po redu zima za vrijeme koje smo zbog pandemije COVID-19 virusom bili prisiljeni boraviti zatvoreni u svojim domovima još više nego što smo navikli.

I sada, kad nam se konačno ukazalo sunce na prozorčiću, mi smo potpuno bez snage i ne možemo se pokrenuti.

No, za sve postoji lijek pa i za proljetni umor!

Kako se boriti protiv proljetnog umora?

Simptome proljetnog umora osjećat ćete najdulje mjesec dana.

Za početak savjetujemo vam da iziđete na sunce, prošećete prirodom i udahnete svježi zrak.

Pijte dovoljno tekućine - voda, voćni sokovi i prirodni čajevi bez dodanog šećera omogućit će pravo osvježenje vašeg organizma.

Svakako pojačajte i unos svježeg povrća, posebno mahunarki.

Nije zgorega da odaberete neku tjelesnu aktivnost koja najviše odgovara vašim godinama i zdravstvenom stanju. Šetnja, trčanje, bicikliranje i vježbanje na otvorenom možda je trenutno bolja opcija od vježbanja u zatvorenom.

To ističemo najviše zbog sinteze vitamina D u organizmu.

Za ublažavanje simptoma proljetnog umora preporučuju se i različiti vitamini i dodaci prehrani. Među njima je na prvom mjestu vitamin C.

Ovaj kralj među vitaminima je poznat kao vrlo snažan antioksidans i prvi je korak u rješavanju problema proljetnog umora. Naći ćete ga u citrusnom voću i lisnatom zelenom povrću, ali i kao dodatak prehrani.

Preporučujemo liposomalni vitamin C s odličnom apsorpcijom.

Naručiti ga možete jednim klikom preko naše web stranice.

UVJETI
Opći uvjeti
KONTAKT:

 : +385 1 3879 426
 : info@intelnet.hr

 

CureSupport

Tajna je u odličnoj apsorpciji!