7 prednosti vitamina C

Svi su vitamini jednako važni za očuvanje zdravlja i normalno funkcioniranje organizma, ali ne čini li vam se da su neki vitamini popularniji od drugih?

„Kralj“ među vitaminima je vitamin C kojega se nerijetko naziva i vitaminom s najviše bioloških funkcija. On je vitamin koji se najčešće primjenjuje u svakodnevnom životu.

Sigurni smo da ste već u dječjoj dobi od roditelja čuli kako trebate jesti naranče i blitvu da biste bili jaki i zdravi, jer u njima ima vitamina C. No, kao odrasli znate da vitamina C nema samo u voću i povrću, već i u dodacima prehrani.

Vaše tjelesne stanice trebaju vitamin C kako bi normalno funkcionirale, međutim tijelo ne može samostalno stvarati ovaj vitamin pa ga je potrebno unositi kroz prehranu. Idealno bi bilo unositi liposomalni vitamin C, jer je apsorpcija vitamina tako najveća.

U ovom tekstu izdvojili smo prednosti ove „vitaminske zvijezde“, zbog kojih ćete ga sigurno pokloniti sebi već danas 😀

Naranča
Žena drži naranču
1. Pomaže u zaštiti i oporavku od virusnih i bakterijskih infekcija

Vitamin C će osnažiti vaš organizam kako bi on izdržao i pobijedio prehladu, viruse i gripu. Povećan unos vitamina C, kad imate gripu ili ste cijelu zimu prehlađeni, sigurno će vam preporučiti svi liječnici. Vitamin C će pomoći vašem imunološkom sustavu da radi pravilno i da bude još snažniji u borbi protiv svih virusa.

2. Štiti nas od oksidativnog stresa

Vitamin C je poznat kao snažan antioksidans koji štiti naše stanice od tzv. oksidativnog stresa. Kemijski naziv ovog svestranog vitamina je aksorbinska kiselina čija je uloga zaštita stanica od slobodnih radikala. Ako se u našem organizmu nakupi otpadnih produkata metabolizma dolazi do bržeg nastanka bolesti i ubrzanog starenja. Vitamin C će vas zaštiti od slobodnih radikala koji će se u vašem tijelu nakupiti jer se nepravilno hranite, pušite cigarete ili se prekomjerno izlažete suncu.

3. Smanjuje rizik od nastajanja srčanih bolesti

Kardiovaskularne bolesti su među najvećim uzrocima smrtnosti u Hrvatskoj. Zato na vrijeme zaštite svoj krvožilni sustav vitaminom C! Dokazano je kako ovaj vitamin poboljšava cirkulaciju te pospješuje funkcioniranje krvnih stanica. Vitamin C će regulirati i vaš krvni tlak te vas zaštititi od srčanog udara.

4. Pomaže u borbi protiv karcinoma

Brojne su studije pokazale preventivno djelovanje vitamina C u sprječavanju razvoju nekih malignih bolesti. Osobama koje se liječe od karcinoma vitamin C će pomoći da poboljšaju kvalitetu života. Intravenoznom terapijom vitaminom C moguće je poboljšati kemoterapiju kod pacijenata. Upravo su liposomalni vitamini ti čije je iskorištenje u tijelu gotovo jednako onom kod intravenske primjene vitamina C. Uz sve već navedeno, vitamin C će tijelu pružiti i potporu za brži oporavak.

5. Ublažava upalne procese

Vitamin C pomaže u borbi protiv povećanja razine slobodnih radikala koje uzrokuje svaka upala u organizmu. Upalni proces možemo kratko objasniti kao tjelesnu reakciju na bilo kakav stres koji može biti i intenzivni trening. Vitamin C će vam pomoći u zaštiti tijela protiv upale, ali i prevenciji upala koje dovode do nastanka niza bolesti. Upotreba vitamina C pokazala se jako uspješnom kod učestalih mokraćnih infekcija budući da velike doze vitamina C zakiseljavaju mokraću čime se usporava razmnožavanje bakterija.

Suncobrani na plaži
6. Vitamin C kao „suncobran“

Vitamin C štiti kožu od oštećenja koja nastaju kod prekomjernog izlaganja suncu i pomaže u smanjenju rizika od nastanka melanoma. Pretpostavlja se da vitamin C svoju ulogu „suncobrana“ ima zbog svog antioksidacijskog djelovanja. Vaša koža će biti najbolje zaštićena od sunca ako vitamin C unosite putem prehrane.

7. Potiče nestanak masnog tkiva

Ako ste odlučili vježbati kako biste smršavjeli, redovito pijte vitamin C, jer će vam on pomoći da tijekom treninga potrošite i do 30% više masti. Poznato je, naime, da vitamin C regulira način na koji tijelo pohranjuje masno tkivo te omogućuje da tijekom vježbanja trošite isključivo masno tkivo.

Sad kad ste ponovili lekcije o prednostima vitamina C, vrijeme je da se pobrinete za vaše zdravlje. Liposomalni vitamin C koji se najbolje apsorbira u vašem organizmu naručite već danas preko naše web stranice.

Imate li dodatnih pitanja, slobodno nam se javite putem kontakt forme.

UVJETI
Opći uvjeti
KONTAKT:

 : +385 1 3879 426
 : info@intelnet.hr

 

CureSupport

Tajna je u odličnoj apsorpciji!